06 10 19 27 70

VOOR DE VERSLAAFDE

Welkom! Cocaine Anonymous is een groep van, door en voor verslaafden die bij elkaar komen om te herstellen van hun verslaving.

Als…

  • Je denkt dat je misschien een probleem hebt met cocaïne en/of andere drugs en alcohol,
  • Je wilt stoppen, maar daar moeite mee hebt,
  • Je kunt stoppen, maar niet gestopt kunt blijven,

Dan ben je bij het juiste adres.

Als je een manier probeert te vinden om te stoppen en gestopt te blijven, wij hebben een oplossing gevonden die voor ons werkt en misschien werkt het voor jou ook! We zijn een groep verslaafden die bij elkaar komen om onze ervaring, kracht en hoop met elkaar te delen met als doel clean te blijven en om anderen te helpen bij het vinden van die vrijheid. Alles wat tijdens de bijeenkomsten (meetings) verteld wordt moet vertrouwelijk behandeld worden. Het enige wat je ‘moet’ doen om deel te nemen is willen stoppen en langskomen. We wisselen ook telefoonnummers uit om elkaar tussen de meetings in te ondersteunen.

In CA is iedereen gelijk. Er zijn geen professionele therapeuten en niemand ‘leidt’ de groep. Iedereen komt naar de groep omdat hij of zij een verlangen heeft om te stoppen met het gebruiken van cocaïne. Ons programma, de twaalf stappen van herstel, is met dank aan Alcoholics Anonymous van hen geleend. De ruim 75 jaar lange ervaring van AA met misbruik van verdovende middelen leert ons dat een verslaafde het best kan worden geholpen door een andere verslaafde.
Sommige van ons komen voor het eerst naar CA terwijl ze met een behandeling bezig zijn in een kliniek of met individuele psychotherapie.
Ons standpunt is: “Prima, doe wat voor jou werkt”. Wij pretenderen niet alle antwoorden te hebben. Maar de ervaring leert dat een verslaafde die probeert te herstellen bijna altijd terugvalt zonder voortdurende steun van medeverslaafden.

Nieuwkomers heten we van harte welkom bij CA met meer oprechte warmte en acceptatie dan je je misschien nu kunt voorstellen.
Want zij zijn het hart van ons programma. We hebben ons eigen clean-zijn voor een groot deel te danken aan het uitdragen van de boodschap van herstel aan mensen zoals wij. We helpen onszelf door elkaar te helpen.

Cocaine Anonymous is een groep van, door en voor verslaafden die bij elkaar komen om te herstellen van hun verslaving. Familieleden en vrienden van verslaafden kunnen contact opnemen met Co-Anon Family Groups, een speciale Groep die zich bezighoudt met zijn eigen specifieke behoeften.

Ben ik verslaafd?

Voor sommigen van ons bestaat er geen twijfel over het antwoord: ‘ík ben cocaïneverslaafd’; anderen twijfelen wel.

Bezoek nu een meeting

Bekijk nu wanneer de eerstvolgende online CA meeting is. 

Contact 

Wij zijn er voor je als je hulp wilt. Bel de hulplijn op    06 10 19 27 70.