06 10 19 27 70

Nieuwe meeting starten

Wat goed dat je bezig bent met het opstarten van een Cocaine Anonymous™ meeting. (Cocaine Anonymous™ meeting hierna weergeven als CA-meeting of CA-groep) CA-Holland wil graag nieuwe groepen ondersteunen met ervaring, kracht en hoop door het beschikbaar stellen van een starterspakket. Onderaan deze pagina vind je een contactformulier als je daar je gegevens achter laat zullen wij je een inschrijfformulier doen toekomen voor het registeren van een nieuwe CA-meeting. Als je het inschrijfformulier volledig hebt ingevuld en die hebt verzonden naar info@ca-holland.org, Controleren wij de gegevens en nemen contact met je op. Er wordt een gratis starterspakket naar je opgestuurd. (de waarde daarvan is € 100,- euro, dus mocht het nou zo zijn dat het allemaal niet door gaat, dan ontvangen we de starterspakket heel graag weer terugEen starterspakket bevat alles wat je nodig hebt om een meeting te beginnen (setje sleutelhangers, folders, voorleesteksten en andere info met betrekking tot de CA- groep, en een setje voorlichtingsmateriaal).

De meeting wordt na ontvangst van het inschrijfformulier op de meetinglijst & website vermeld (je kunt een gewenste startdatum aangeven).

Maak je nieuwe meeting bekend

Als je een Cocaine Anonymous meeting start in een (omgeving) stad of dorp waar men nog niet bekend is met CA, is het mogelijk dat het PI comité een persbericht rondstuurt aan de lokale media. Denk aan de lokale krant of het lokale radio station. Het Comité voor Publieks Informatie (PI) kan jouw nieuwe meeting hiermee helpen om de boodschap te verspreiden en kenbaar te maken aan het publiek dat er voor de nog lijdende verslaafde hulp is, als ze hulp zoeken.

Hiervoor hebben we enkele gegevens nodig:

  • De contactgegevens van het lokale radiostation.
  • De contactgegevens van de lokale krant (journalist)
  • De contactgegevens van lokale huis-aan-huis / nieuwsbladen
  • De contactgegevens van de lokale huisartsen
  • De contactgegevens van maatschappelijk werkers
  • De contactgegevens van lokale verslavingszorg.

Netwerken in je eigen omgeving

Het versturen van een persbericht wordt gedaan door het comité (PI) en er is materiaal beschikbaar zoals folders en brieven die aan huisartsen, en hulpverlenende instellingen gestuurd kan worden door jullie zelf in je eigen omgeving. (dit is supergaaf om te doen, PI staat altijd achter je, je kunt voor vragen altijd bij het PI comité terecht, je doet het nooit alleen)

Verschillende soorten meetings

Elke meeting heeft namelijk zijn eigen ‘huisstijl’. Bijvoorbeeld een Big Book studie meeting, een topic meeting, een meditatie meeting, een vrouwen of een mannen meeting, of een meeting waarin een stukje gelezen wordt uit (CA goedgekeurde) literatuur, etc. ieder met hun eigen format. In de bijlagen vind je een paar voorbeeld formats waaruit je kunt kiezen. Je kunt ze als voorbeeld kunt gebruiken om er zelf een te maken. (geen zorgen, in het starterspakket zitten een paar standaard formats waarmee je gewoon een meeting kan beginnen maar met deze voorbeelden helpen we  je op weg  om vast na te denken welke koers je met de meeting wil gaan varen) Elke meeting beslist namelijk zelf over het format, maar er zijn een paar onderdelen waar een format aan moet voldoen; het format met de titel ‘meeting format met verplichte stukjes’ geeft dit aan: zie de gele gemarkeerde zinnen: die moeten er minimaal in zijn verwerkt. Elke meeting is vrij om een eigen keuze te maken uit de voorleesteksten. De vijfde traditie stelt dat het voornaamste doel van een meeting is: de boodschap van CA uit te dragen naar de nieuwkomer; daarom worden in elke meeting in ieder geval de 12 stappen van CA voorgelezen, zodat de nieuwkomer kan kennismaken met de inhoud van de boodschap. Heel veel succes met opstarten van de meeting en mocht je nog vragen hebben kan je me altijd bellen.

Service

De GSR heeft een speciale taak binnen de groep omdat deze persoon een belangrijke bijdrage levert aan het gezond functioneren van de groep met behulp van de tradities en zo de eenheid bevordert. Een gezonde groep neemt beslissingen door te luisteren naar het groepsgeweten, en de GSR is degene die helpt dit proces in goede banen te leiden.

Literatuur

Elke groep heeft literatuur, voor de inkoop van boeken verwijzen we je graag naar onze winkel. Het is gebruikelijk dat er een service positie word opgezet voor het beheer en verkopen van de literatuur en de informatie folders.

CA heeft jou verhaal nodig.

Houd je meeting gezond

De Twaalf Tradities zijn voor de groep wat de stappen zijn voor het individu. De tradities helpen om het programma van herstel levend en succesvol te houden. Zij ondersteunen en onderhouden de balans en de integriteit van ons individuele en gezamenlijke programma van herstel.

Deze tradities worden volledig uitgelegd in “Twaalf Stappen & Twaalf Tradities”. We weten dat niemand iets ‘moet’  in onze Fellowship, maar hoeveel van de volgende vragen kan jouw groep of jij als individu met “ja” beantwoorden? Doe nu het zelfonderzoek voor de tradities.

Namens Het Comité voor Publieks Informatie (PI)

Vul het onderstaande formulier in als je een meeting wilt aanmelden.

Aanmelden nieuwe meeting

Op welke dag zal de meeting plaatsvinden? *

1 + 4 =

Ben ik verslaafd?

Voor sommigen van ons bestaat er geen twijfel over het antwoord: ‘ík ben cocaïneverslaafd’; anderen twijfelen wel.

Bezoek nu meeting

Bekijk nu waar bij jou in de buurt de dichtstbijzijnde CA meeting is.
 

Contact

Bel de hulplijn

06 10 19 27 70

Nu chatten
1
Neem nu contact op via Whatsapp!
Heb je een probleem met alcohol en/of drugs? Hadden wij ook. Er is een oplossing.

Stuur ons nu een bericht voor meer informatie!